​របៀប​​ញ៉ាំ​​​តាម​ក្បួន​គ្រូ​ពេទ្យ​ចិន​ដើម្បី​ឲ្យ​​​សុខភាព​ល្អ​និង​សម្រស់​ស្រស់​ស្អាត - KHMER NODE '

Breaking

Monday, July 30, 2018

​របៀប​​ញ៉ាំ​​​តាម​ក្បួន​គ្រូ​ពេទ្យ​ចិន​ដើម្បី​ឲ្យ​​​សុខភាព​ល្អ​និង​សម្រស់​ស្រស់​ស្អាត

ជំងឺ​អាច​ចូល​មក​ក្នុង​ខ្លួន​អ្នក​បាន​គ្រប់​ពេល​ ប្រសិន​បើ​អ្នក​​ធ្វេស​ប្រហែស​គ្មាន​ការ​យក​ចិត្ត​ទុក​ដាក់ ចំពោះ​សុខភាព​​និង​ការ​ថែរក្សា​ឲ្យ​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ​។ បើ​ខ្លួន​ប្រាណ​មាន​ជំងឺ​ហើយ សម្រស់​ក៏​បាក់​ទៅ​តាម​ហ្នឹង​ដែរ។ ដូច្នេះ​ហើយ​​សាក​​ងាក​មក​ចាប់​អារម្មណ៍​​​ពី​របៀប​​ញ៉ាំ​​តាម​ក្បួន​គ្រូពេទ្យ​ចិន​​​​វិញ​ម្តង​មើល ព្រោះ​វា​មាន​​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ដើម្បី​ឲ្យ​អ្នក​មាន​សុខភាព​ល្អ​ និង​ចាក​ផុត​ពី​ជំងឺ​ផ្សេងៗ។



១. ការ​​​បង្អត់​ខ្លួន​ឯង​​​ដោយ​មិន​ញ៉ាំ​អាហារ​ពេល​ល្ងាច ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​មាន​ការ​ប្រឈម​​ខ្ពស់​​ក្នុង​ការ​កើត​ជំងឺ​មហារីក។

២. ក្នុង​មូយ​សប្ដាហ៍​មិន​ត្រូវ​ញ៉ាំ​ពង​ទា​ឬ​ពង​មាន់​លើស​ពី​៤​គ្រាប់។

៣. មិន​គួរ​​ញ៉ាំ​​ផ្លែឈើ​​ក្រោយ​បាយ គួរ​ញ៉ាំ​មុន​ពេល​បាយ។

៤. បើ​ផឹក​ទឹក​សណ្ដែក​កុំ​បន្ថែម​ពង​មាន់​និង​​ស្ករស។

៥. កុំ​ផឹក​ទឹក​តែ​​ពេញ​មួយ​ខែ ដើម្បី​​​​ឲ្យ​ឈាម​រត់​ស្រួល។



៦. ពេល​​ក្រពះ​នៅ​ទទេ មិន​ទាន់​ញ៉ាំ​អី​ចូល​ពោះ ដាច់​ខាត​​កុំ​ញ៉ាំ​​ប៉េងប៉ោះ។

៧. ផឹក​ទឹក​មុន​ពេល​ញ៉ាំ​អាហារ​ពេល​ព្រឹក ​​ការពារ​មិន​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​ផ្សេងៗ។

​​៨. ៣​ម៉ោង​​មុន​ពេល​​ចូល​គេង​​មិន​គួរ​​ញ៉ាំ​អាហារ​​​​នោះ​ទេ។

៩. មិន​ផឹក​តែ​ជា​មួយ​ទឹក​​ដោះ​គោ​ខាប់ ព្រោះ​​វា​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន ដែល​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​កើត​ទឹក​នោម​​ផ្អែម​​និង​សម្ពាធ​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់។

១០. ពេល​សាក​ថ្ម​​ទូរសព្ទ គួរ​ដាក់​ឲ្យ​ឆ្ងាយ​​ពី​ខ្លួន​មិន​​តិច​ជាង​​​ ៣០​​សង់ទីម៉ែត្រ និង​មិន​ត្រូវ​ដាក់​ក្បែរ​គ្រែ​ពេល​ដែល​អ្នក​កំពុង​គេង។

១១. ផឹក​ទឹក​ឲ្យ​បាន​១០​កែវ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ដើម្បី​ការពារ​ជំងឺ​មហារីក ប៉ុន្តែ​មិន​ត្រូវ​​ផឹក​​ច្រើន​នៅ​ពេល​យប់។

១២. កុំ​ផឹក​កាហ្វេ​លើស​ពី​២កែវ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ព្រោះ​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​មាន​គ្រោះ​ថ្នាក់​ខ្លាំង​ដល់​សុខភាព។

១៣. ត្រូវ​ញ៉ាំ​តិចៗ បន្ទាប់​ពី​​ម៉ោង​៥​ល្ងាច។ ​

**អ្វី​​ដែល​ត្រូវ​ញ៉ាំ

​សាច់​ត្រី ចេក ក្រូចថ្លុង នំប៉័ង​ស្រូវ​សាឡី កូន​ស្ពៃ ខ្ទឹមបារាំង ល្ពៅ ទឹក​ដោះ​គោ​ស្រស់​គ្មាន​បន្ថែម​​ជាតិ​ស្ករ សាច់​មាន់ ផ្លែ​ព័រ។ ​​​​​​​​

ផឹក​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​រក្តៅ​អ៊ុនៗ​ជា​រៀង​រាល់​ថ្ងៃ​​​ ដើម្បី​​បំផ្លាញ​កោសិកា​ដែល​​នាំ​ឲ្យ​កើត​​​ជំងឺ​មហារីក។
វិធី​ធ្វើ៖ ចិត​ក្រូច​​ឆ្មារ ២-៣ បន្ទះ​ស្តើងៗ​ ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​ក្តៅ​អ៊ុនៗ​​មួយ​កែវ​​ជា​ការ​ស្រេច ៕






No comments:

Post a Comment